Groendak

Met een Groendak geef je bijen, vlinders en insecten meer leefruimte. Een groendak geeft een mooie groene leefomgeving en is onderhoudsarm. De sedumplantjes in een sedumdak kunnen namelijk zeer lang zonder water. Wij kunnen onze sedumdaken leveren als gemakkelijk te plaatsen tray’s of als lichtgewicht sedummatten op rol. Wij leveren enkel sedumdaken van het kwaliteitsmerk Sempergreen. Onze sedumdak producten worden geleverd door geheel België.

Voordelen van een Groendak

Naast dat een sedumdak niet alleen mooi is om te zien, is het ook goed voor de mens en het milieu. Het helpt het klimaat in de stad te verbeteren, zorgt voor gezonde lucht en kan regenwater langer vasthouden. Daarnaast zorgt het voor een rijk en divers dierenleven, zoals insecten, bijen en vogels. En niet onbelangrijk, mensen voelen zich beter in een groene omgeving.

Alles voor het onderhouden van je sedumdak

Sempergreen® Certified

Sempergreen® Certified is kwaliteitskeurmerk voor groendak-webshops. Hiermee willen we laten zien dat we enkel de kwalitatieve sedumdaken van Sempergreen verkopen. Je kunt er op vertrouwen dat wij garant staan voor de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Meest gestelde vragen over een Sedumdak

Ja, dat kun je gemakkelijk zelf. Per product is een handige gebruiksaanwijzing te downloaden. Het is enkel de verschillende lagen uitrollen bij de matsystemen of de tray’s aan elkaar klikken. De plaatsing is hoe dan ook simpel en zelf uit te voeren.

Een groendak is zeer onderhoudsarm, maar niet volledig onderhoudsvrij. Het verwijderen van ingewaaide onkruiden en enkele keren per jaar bemesten is nodig om het groendak mooi groen te houden. Voor het uitvoeren van onderhoud is het geen probleem om de planten te belopen. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Er is een minimale kans op onkruidgroei doordat de ondergrond volledig is afgedekt. Een kleine hoeveelheid onkruid kan erin komen door inwaaiende zaadjes. Echter kan dit onkruid zich niet diep wortelen en zal het niet volwaardig groeien. Met het jaarlijkse onderhoud kunt u het eventuele onkruid gewoon verwijderen.

Ja, dat kan. Als de aanleg in een warme en/of droge periode plaatsvindt, raden wij wel aan om het sedum de eerste 2 a 3 weken regelmatig te bewateren. Zo kunnen de wortels zich beter hechten.

Bijna elk plat dak is geschikt voor de toepassing van een groendak. Denk aan woningen, schuren, carports, garages of tuinhuisjes. Wel is het belangrijk voor de trays dat het een plat dak betreft en dat de constructie van het dak het totale gewicht kan dragen. Op de bouwtekening staat vaak de maximale dakbelasting aangegeven. Twijfelt u over de maximale belasting? Vraag dan een constructeur.

Bij perioden van 3-4 weken van droog en warm weer heeft het sedumdak geen water nodig. De blaadjes van de planten kleuren enkel wat rood. Als de droogte langer aanhoud is het goed om het sedumdak maximaal 2x per week te bewateren met een tuinslang. Qua tijdstip kun je dit het beste doen in de avonduren.