Grindmatten & Worteldoek

Grindmatten (ook wel grindplaten genoemd) helpen het grind / split op de juiste plaats te houden. De honingraatstructuur zorgt ervoor dat het split of grind niet zal verplaatsen en stabiliseert. Door het gebruik van grindmatten voorkomt u dat split of grind wordt weggereden of dat er diepe sporen ontstaan. In ons assortiment bieden we zowel de standaard grindmatten als een variant met anti-worteldoek. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. En het mooie is dat het eenvoudig zelf aangelegd kan worden.

Worteldoek

Anti-worteldoek voor het voorkomen van onkruid. Ideaal voor onder de aanleg van bodembedekkers zoals grind, split, houtsnippers of boomschors. Ons worteldoek heeft een sterkte van 100gram per m2, is gemaakt van polypropyleen en heeft om de 25cm markeringsstrepen. Het doek is goed waterdoorlatend, maar laat licht en wortelgroei niet door.

Grindplaten Leggen

De aanleg van grindmatten is eenvoudig en zelf uit te voeren. Voordat u de grindmat kunt toepassen dient u te zorgen voor een gestabiliseerde fundering (bv van zand of gebroken puin). Indien gewenst kan anti-worteldoek aangebracht worden. Hierover kunt u de grindmatten leggen. Door de structuur van de grindmatten kunnen ze eenvoudig in elkaar geschoven worden. Na het aanbrengen van de grindmatten kunt u het split of grind aanbrengen op de grindmatten. Zorg dat het split of grind de volledige grindmat bedekt (+/- 3 tot 5 cm erboven).

Bij het gebruik van grindmatten kan de gewenste splitsoort niet groter zijn dan 22mm, of 32mm bij de toepassing van grind.

Grindmatten Kopen?

Zandcompleet levert Grindmatten zwart en wit op pallet door heel België binnen 1-5 werkdagen. Wilt u een aangepaste of grote hoeveelheid Grindmatten afnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en aangepaste tarieven.