Paardenpiste: Alles wat u nodig heeft

Een paardenpiste vraagt gespecialiseerde kennis over zand en paarden. Een goede rijpiste hangt af van de bodem en de manier van opbouwen. Wij hebben sinds 1985 ervaring in de bodems voor maneges, rijbakken en paddocks. Van olympische ruiters, maneges en professionele stallen tot de particulier thuis. 

Naast geschikt zand bieden wij ook hoogwaardige producten die zorgen voor een verbeterde stabiliteit van de toplaag van uw rijbodem, zoals polyvlokken en tapijtvezels. Of onze natuurlijke stabiliteitverbeteraar Stabiflax.

We staan graag tot uw dienst om advies op maat te geven en de benodigde producten te leveren voor de aanleg van uw nieuwe piste, of voor de renovatie van de huidige piste. Wij leveren al onze producten in heel België.

Wij verzorgen echter geen volledige aanleg of loonwerkzaamheden op locatie.

Bekijk ons assortiment

Paardenpiste aanleggen: 

Bent u van plan een piste te gaan aanleggen. Wij kunnen u ondersteunen in de volgende fases: 

  1. Plannen en informeren: Bij het aanleggen start alles met een goed plan en juiste informatie. Denk na over de grootte en de locatie. Houd rekening met de ondergrond en de afwatering, want een goede drainage is cruciaal. We informeren u graag aan de hand van onze e-books.
  2. Aanleg van de Basislaag: Een stabiele basislaag is het fundament van uw piste. Deze laag zorgt voor stevigheid en draagt bij aan een goede afwatering. Materialen zoals korrelzand kunnen hiervoor gebruikt worden. Op aanvraag kunnen wij granulight / korrelzand in Vlaanderen leveren..
  3. Kiezen van het juiste zand: De keuze van het zand is bepalend voor de kwaliteit van uw piste. In België zijn er verschillende soorten zand beschikbaar die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Het is belangrijk om een zandsoort te kiezen die geschikt is voor paardenpistes, met de juiste balans tussen stevigheid en veerkracht. Voor exclusief toplaagzand kunnen wij u verder helpen. Andere losgestortte zandsoorten leveren wij niet in Belgie. 
  4. Stabiliteitverbeteraars toevoegen:Voor extra stabiliteit, meer veerkracht, of juist meer verbinding kunnen stabiliteitverbeteraars zoals polyvlokken of tapijtvezels toegevoegd worden. Al onze stabiliteitverbeteraars zijn leverbaar in Belgie.

Advies en levering

Wij bieden deskundig advies en leveren alle benodigde materialen voor aanleg en renovatie. Alle producten zijn eenvoudig online te bestellen. Levering snel en in heel Belgie. Voor meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.