KIEZEL

Naast kiezel bestaan ook nog kunstmatig afgeronde soorten, deze zijn beter bekend als siergrind. Bij ons kunt u overigens ook terecht voor de gebroken varianten ook wel bekend als steenslag (vaak harder en drukvaster) en siersplit.  

Kiezel kent een verscheidenheid aan toepassingen, het wordt vaak gebruikt in tuinen, opritten, parkings of als dakballast. Kiezel, ook wel bekend als grind, zijn kleine, fijne ronde stenen. Veelal natuurlijk afgeronde steensoorten afkomstig uit rivieren.

Kiezel kopen: Levering

Zandcompleet levert diverse soorten kiezel in big bag door geheel Belgie. Kiezel kopen wordt zo een stuk makkelijker. Wilt u een grote hoeveelheid big bags kiezel afnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kiezel kopen: welke soorten?

Zandcompleet heeft binnen het assortiment kiezels de volgende kiezelsoorten:

  • Alpengrind, is een gemêleerde grindsoort afkomstig uit de Rijn, de Duitse Alpen. De kleuren zijn divers van zachte pastelkleuren tot beige, blauw, grijs en crème, maar overwegend blauw-grijs.
  • Kasteelgrind, is een kiezelsoort met door de afronding zeer zachte vorm en waardoor het erg fijn is te belopen. Het bestaat uit Champagne-achtige kleuren.
  • Lichte Berggrind, is afkomstig uit Duitsland en bevat diverse lichte kleuren van overwegend Wit, Geel en lichte bruintinten.
  • Maasgrind, is een riviergrind met geel, bruine, witte en zwarte kleuren. Het wordt vaak toegepast op boerenerven. Het is iets hoekiger van vorm dan Rijngrind.
  • Rolgrind, is een kiezelsoort met dezelfde kleuren als Maasgrind, echter bevat deze soort iets meer donkere tinten en is het meer afgerond.
  • Taunus kwarts grind, is kiezelsoort met wit, geel en oranje kleuren afkomstig uit het Duitse Taunusgebergte. Het is door het vele kwarts een zeer harde soort, waardoor te gebruiken voor eigenlijk alle toepassingen.
  • Wit grind, is afkomstig uit de Duitse bergrivieren en heeft overwegend witte tinten Het bestaat bestaat uit verschillende steensoorten zoals kwarts en marmer.

Grindstabilisatie

grindplaten
Grindstabilisatiemat

Kiezelstenen hebben een fijne ronde vorm en worden daarom vaak gebruik voor opritten of parkings. Bij het gebruik op parkings en opritten kunt u Grindstabilisatiematten gebruiken voor extra stabilisatie en minder spoorvorming. Deze zijn verkrijgbaar in zowel zwart als wit.