We hechten veel belang aan milieu en duurzaamheid, wat in ons segment van zwaar en groot transport niet altijd evident is. Dat geven we eerlijk toe. Maar dat betekent niet dat we er niet mee bezig zijn. We streven ernaar om zowel binnen ons bedrijf als in ons assortiment zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Dat doen we op de volgende manieren.

Duurzaamheid

Bij onze grind- en splitproducten hanteren we een duurzaamheidsadvies om een milieuvriendelijke tuin te creëren. Dit wordt aangeduid met blaadjes. Wat houdt dit precies in:

Onze meest duurzame grind- en splitproducten zijn afkomstig uit reststromen. Maasgrind bijvoorbeeld, is een bijproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand wordt ook gesteente meegenomen, wat vervolgens wordt gebruikt in ons assortiment grind. Korrelzand, dat gebruikt wordt onder kunstgras of in paardenbodems, is eveneens een duurzaam restproduct. Dit product draagt het groene keurmerk ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes, omdat ze lokaal gewonnen worden en dit resulteert in verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Belgie, Nederland of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren. 

Assortiment 

Al onze Zand en Tuinaarde producten beschikken over een KIWA productcertificaat, wat inhoudt dat deze producten geen verontreiniging bevatten. Op deze manier loopt u geen risico vervuilde producten toe te voegen aan uw duurzame tuin, grond en de aarde. Onze grond producten voldoen daarnaast aan de PFAS eisen. Zo werken we allemaal mee om de aarde schoon te houden. Wat hebben we verder nog voor een duurzame tuin keuze: 

  • Groendak. Een mooie manier om de omgeving een stuk groener en diverser te maken.
  • Groot grind & split assortiment voor natuurlijke afwatering. Als ideaal alternatief van bestrating. 

Bedrijf

Onze bedrijfslocatie draait 100% op duurzame elektrische energie. Ons volledige bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen die 100% voorziet in ons elektrisch verbruik. Onze auto’s zijn hybride en/of volledig elektrisch en worden binnen ons eigen netwerk opgeladen. Er wordt geen gas verbruikt binnen onze kantoorlocatie. 

Daarnaast dragen we graag ons spreekwoordelijke ‘steentje bij’ in de maatschappij. Meer hierover leest u hier: Zandcompleet maatschappelijk betrokken

Transport

Dagelijks zitten wij met vele vrachtwagens op het wegennetwerk, van binnensteden tot landelijke gebieden met vrachtwagens tot maximaal 18 meter. Om Co2 emissie te verminderen worden bigbags/pallets voornamelijk met vrachtwagens geleverd die beschikken over de laatste milieueisen zoals Euro6 motoren. Wat doen we verder:

  • Leveringen worden met elkaar gecombineerd
  • Vrachtwagens optimaal beladen en gepland om zoveel mogelijk lege kilometers te voorkomen.
  • Incidenteel levert dit weleens vertraging in de levering op, om niet teveel leeg te rijden.
  • Wij bieden geen tijd specifieke leveringen. Dat geeft ruimte om efficiënter om te gaan met het transport en niet leeg rond te rijden enkel om een tijd te halen.