Zand

Ga direct naar:

Zand Kopen

Zand kopen was nog nooit zo eenvoudig. Online bestellen en thuis geleverd. Door onze jarenlange ervaring (sinds 1985) kunnen wij u voorzien van advies op maat voor ieder soort zand! In ons assortiment bieden wij een divers aanbod in soorten zand, zoals:

 • Metselzand: Ideaal voor metselwerken en voegwerk.
 • Ophoogzand: Perfect voor het ophogen en egaliseren van terreinen.
 • Straatzand: Geschikt voor het aanleggen van een oprit of parking. 
 • Speelzand: Veilig en schoon, geschikt voor speeltuinen en zandbakken. Gekozen door vele scholen en kinderdagverblijven. 
 • Maar ook specifieke soorten, zoals verschillende kleuren voegzand voor het invoegen van metselwerk. 

Wij leveren zowel een bigbag zand als pallets met zand 25kg in zakken verpakt met snelle levertijden. Zand kopen was nog nooit zo eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring (sinds 1985) kunnen wij u voorzien van advies op maat voor ieder soort zand! 

Zand kopen – De toepassingen

Zand is een natuurproduct en in vele soorten en maten verkrijgbaar.  De naam van het zand geeft in de meeste gevallen de toepassing of de herkomst aan, zo wordt drainagezand gebruikt om water goed door te laten, of straatzand gebruikt voor het aanleggen van straatwerk. Niet ieder soort zand is geschikt voor elke toepassing. De verschillende types zand onderscheiden zich door de korrelgrootte, ook wel aantal Mµ’s genoemd. Hoe grover het zand (hoe hoger het mµ getal), hoe beter het water door het zand heen gaat.

Hoeveelheid zand berekenen

Om uit te rekenen hoeveel zand u nodig heeft, volgt u deze stappen:

 1. Bepaal het Volume: Bereken eerst het volume van de ruimte die u met zand wilt vullen. Dit doet u door de lengte, breedte en de gewenste hoogte (dikte) van het zand in meters met elkaar te vermenigvuldigen.

  Formule: Lengte (m) x Breedte (m) x Hoogte (m) = Volume in kubieke meters (m³).

 2. Extra Ruimte voor Inzakken: Houd rekening met het feit dat zand kan inzakken. Afhankelijk van het type project, kunt u een extra percentage (bijvoorbeeld 10-20%) toevoegen aan het berekende volume om zeker te zijn dat u genoeg zand heeft.

 3. Bestellen: Bestel het berekende volume zand, eventueel vermeerderd met het extra percentage voor inzakken.

Voorbeeld: Stel, u wilt zand kopen voor een zandbak die 3 meter lang, 2 meter breed is, en u wilt een zandlaag van 0,5 meter dik.

 • Berekening: 3 m x 2 m x 0.5 m = 3 m³.
 • Als u 10% extra neemt voor inzakken: 3 m³ x 1.10 = 3.3 m³.

Dus, u heeft ongeveer 3.3 kubieke meter zand nodig voor uw project.

Levering

Binnen 1-4 werkdagen na het zand kopen worden de bigbags zand bij u geleverd. Levering is mogelijk in heel Belgie. Neem bij vragen over uw bestelling contact met ons op.

Vragen of contact?

Wij zijn u graag tot dienst: klantendienst@zandcompleet.be of 014-3973221.