Jaaroverzicht 2017

Zandcompleet Jaaroverzicht 2017

Traditioneel getrouw schrijven we ieder jaar een jaaroverzicht. Dit jaar is onze jubileum editie en schrijf ik het vijfde jaaroverzicht! Het blijft altijd leuk om terug te kijken naar een jaar en de hoogtepunten opnieuw door te nemen. Wat gaat een jaar toch snel voorbij en wat gebeurd er toch continu een hoop in een jaar. Eind 2013 schreef ik het eerste jaaroverzicht (ondanks dat in 2012 Zandcompleet gestart is als opvolging van Buyens Zandhandel). We hadden toen 45 producten in assortiment en hadden een gemiddelde levertijd van vijf werkdagen.

Nu slechts 5 jaar later hebben we een assortiment van 1400 en vinden de meeste leveringen binnen 24u plaats, of maximaal binnen twee tot drie werkdagen. Dat hadden we vijf jaar geleden nog niet kunnen bedenken. Ook in 2017 is weer van alles aangepakt, waar we graag op terugblikken.

Renovatie kantoor 

EKantoor Zandcompleetind 2016 zijn we begonnen met de renovatie van ons kantoor. Na 15 jaar was het wel tijd voor een frisse nieuwe look. De traditionele keuken verdween en een bar werd in de plaats gebouwd. Het gehele kantoor kreeg een verf beurt, waarbij onze oranje muur niet mag ontbreken.

Publicaties

Het jaar 2017 is Zandcompleet verschenen in diverse publicaties, van Rabobank tot E-commerce magazine Twinkle en tot slot een mooi artikel op de website van Kiyoh over ons review systeem. Het artikel in de Rabobank zijn we het meest trots op. De Rabobank ervaart een toenemende vraag vanuit hun MKB klanten over hoe om te gaan met internet en online handel. Vanuit die vraag hebben ze ons benaderd om ons verhaal te doen, van 100% offline, naar 100% online, duidde dan ook de titel. Een omschakeling waarin (mijn vader) traditioneel 25 jaar lang offline handel voerde en we in 2012 overgestapt zijn naar online handel. In eerste instantie als bij-zaak, maar al snel als hoofdzaak.

Naamsbekendheid vergroten 

Als internetondernemer is het altijd de uitdaging om niet alleen online goed vindbaar te zijn, maar ook offline voldoende herkend te worden. In de afgelopen jaren hebben we al verschillende offline reclame uitingen ontwikkeld, zoals onze eigen big bags, of de sponsorhindernis voor paardenevenementen. De volgende uiting van onze wensenlijst is een vrachtwagen / trailer in de stijl van Zandcompleet. Het najaar van 2017 hebben we dan ook gebruikt om het ontwerp van onze ‘eigen’ vrachtwagen te maken. Helemaal eigen is het niet, want we doen dit in samenwerking met onze vaste big bag transporteur. Een trailer wordt volledig opnieuw bezeild en bestickerd in onze huisstijl. We verwachten dat deze begin van het voorjaar te zien is op de Nederlandse wegen.

Bijzondere leveringen 

Eb en vloed bodems. Normaal gesproken voor ons voornamelijk iets voor de paardenbodems. Verrast waren we dan ook toen we begin januari 2017 werden gebeld voor de levering van 1000ton grind voor een eb en vloed bodem. Dit keer niets met paarden, maar voor een tuindersvloer. Een hele logistieke uitdaging, maar daar houden we wel van. Want net toen vaarden er geen vrachtschepen door een aanvaring. Het kostte heel wat belletjes en uiteindelijk een grote omweg via Belgie, maar het is gelukt om tijdig de juiste hoeveelheid te kunnen uitleveren.

Klantwaarderingen

Uiteindelijk draait alles om de klant. Iedere dag werken we hard om al onze leveringen, e-mails, telefoontjes tijdig en juist af te handelen om (potentiële) klanten te voorzien van de juiste informatie en producten. Iedere dag staan we voor nieuwe logistieke uitdagingen om onze ‘pakketten’ van gemiddeld 1500 kilo per stuk overal te kunnen leveren. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar met diverse landelijke partners. Om onze dienstverlening te kunnen monitoren en te verbeteren werken we samen met Kiyoh. Een onafhankelijk beoordelingssysteem waarbij iedere klant wordt gevraagd een beoordeling na levering te geven. We sluiten het jaar 2017 af met het cijfer 9.2 een cijfer om trots op te zijn! Ook voor 2018 staan we graag weer tot ieders dienst, maar voor nu sluiten we eerst een week onze deuren. Voor het eerst, sinds ruim 30 jaar.

Fijne feestdagen en graag tot in 2018!

Antoon Buijens
Melissa Buijens – van Rossum