Zand

Hoeveel zand heb ik nodig voor mijn rijbak?
Gemiddeld rekenen wij met een toplaag van 15cm verdicht. Om de hoeveelheid te berekenen rekent u met lengte x breedte x dikte (ofwel 0.15). Om effectief 15cm over te houden dient u de uitkomst nog met 15-20% te vermenigvuldigen. Zand klinkt namelijk altijd nog in. Voor een 20x40 bodem en een laagdikte van 15cm komt u daarmee uit op een benodigde hoeveelheid van 144m3.
Levering jullie losgestort zand in België?
Nee, op dit moment is het niet mogelijk om bij ons losgestort zand te bestellen voor levering in België. Wij leveren ons losgestort zand enkel binnen de Nederlandse grenzen.

Stabiliteitverbeteraars

Hoeveel polyvlokken / tapijtvezels heb ik nodig voor mijn paardenbak?
Voor een goede stabiele bodem gaan wij uit van ongeveer 2,5 tot 3,5 kg per m2 (gemiddeld rekenen wij met 3 kilo per m2). U rekent dus het oppervlakte van uw bodem uit en vermenigvuldigt dit met 3. De uitkomst is de benodigde hoeveelheid polyvlokken of tapijtvezels in kilo’s. 20x40 bodem: 2400kg. 20x60 bodem: 3600kg.
Zijn de polyvlokken / tapijtvezels vrij van schadelijke stoffen?
Ja, Onze polyvlokken en tapijtvezels zijn geanalyseerd en vrij van schadelijke stoffen, onderzocht door onafhankelijk test laboratorium. Analyse resultaten zijn op aanvraag beschikbaar.
Kan ik polyvlokken / tapijtvezels afhalen?
Op onze locatie in Noordhoek (Nederland) kunnen tapijtvezels (zowel de bont als licht grijs) en witte polyvlokken worden afgehaald. De balen staan op pallets en worden geladen met een heftruck. Let op het gewicht van de baal en de mogelijkheden van het transport bij afhalen. Afhalen enkel op afspraak mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: 0031-168-404431.
Is sproeien / bewateren nog nodig na de toevoeging van een stabiliteitverbeteraar?
Ja, een stabiliteitverbeteraar verbetert de waterhuishouding, maar helemaal vrij van bewateren bent u niet. Een zandpakket dient altijd een hoeveelheid water te hebben om stabiliteit te bieden. Op het moment dat zand uitdroogt verliest het zijn binding.
Hoe zit het met het afvoeren van mijn toplaag met een stabiliteitverbeteraar bij het beëindigen van mijn hobby?
Er zijn diverse mogelijkheden na het beëindigen van uw hobby, zoals het afvoeren van de toplaag, of de toplaag aanbieden als 2e hands. Waar 1 paardenliefhebber stopt, start wellicht een andere. Er zijn in het land ook mogelijkheden om het zand te zuiveren van eventuele toevoegingen zoals polyvlokken.

Service

Kunt u mij adviseren?
Ja, wij schrijven met regelmaat informatieve artikelen omtrent paardenbodems. U kunt deze hier bekijken. Daarnaast hebben wij diverse e-books geschreven met alle informatie omtrent de aanleg, onderhoud en praktijkcasussen:
Kunt u ook de volledige aanleg verzorgen?
Nee, wij zijn enkel leverancier van producten. Loonwerkzaamheden voeren wij echter niet uit.
Wat voor onderhoud heb ik aan mijn bodem?
Het type onderhoud is voor de meeste bodems gelijk aan elkaar, mest en bladeren verwijderen, voldoende vocht in de bodem houden en regelmatig correct slepen. Meer informatie over onderhoud kunt u hier vinden.
Wat is het levergebied van de paardenbodem producten?
Onze stabiliteitverbeteraars leveren we door heel Europa. Voor levering in België van stabiliteitverbeteraars geldt het standaard tarief zoals op de website is weergegeven, voor andere landen is transport op aanvraag.