Zand

Om te weten hoeveel zand u nodig heeft voor uw rijpiste, kunt u deze stappen volgen:
  1. Volume berekenen: Eerst berekent u het volume van de bovenlaag. Dit doet u door de lengte en breedte van uw rijpiste te vermenigvuldigen met de gewenste dikte van de zandlaag. In dit geval is de dikte +/-15 cm, oftewel 0.15 meter.
  2. Correctiefactor voor Inzakken: Omdat zand de neiging heeft om in te zakken, vermenigvuldigt u het berekende volume met een correctiefactor van 15-20% om effectief 15 cm dikte te behouden.
Voor een rijpiste van 20 meter bij 40 meter met een zandlaag van 15 cm dik, berekent u dit als volgt:
  • Basisvolume: 20 m (lengte) x 40 m (breedte) x 0.15 m (dikte) = 120 m³.
  • Correctie voor Inzakken: 120 m³ x 1.15 (15% extra) = 138 m³, of 120 m³ x 1.20 (20% extra) = 144 m³.
Dus hebt u tussen de 138 m³ en 144 m³ zand nodig voor een rijpiste van 20x40 meter met een toplaag van 15 cm verdicht zand.
Ja, ons exclusieve toplaag pistezand is leverbaar in Belgie. Andere zandsoorten, zoals drainagezand of m3c zand leveren we niet losgestort. Wel in bigbags ter aanvulling.

Stabiliteitverbeteraars

Voor een goede stabiele ondergrond gaan we uit van ongeveer 2,5 tot 3,5 kg per m² (gemiddeld rekenen we met 3 kilo per m²). U berekent dus de oppervlakte van uw ondergrond en vermenigvuldigt dit met 3. Het resultaat is de nodige hoeveelheid polyvlokken of tapijtvezels in kilo's.
  • Voor een 20x40 ondergrond: 2400 kg.
  • Voor een 20x60 ondergrond: 3600 kg.
Ja, onze polyvlokken en tapijtvezels zijn geanalyseerd en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn onderzocht door een onafhankelijk testlaboratorium. De resultaten van de analyse zijn op aanvraag beschikbaar.
Ja, een stabiliteitverbeteraar verbetert de waterhuishouding, maar helemaal vrij van bewateren bent u niet. Een zandpakket dient altijd een hoeveelheid water te hebben om stabiliteit te bieden. Op het moment dat zand uitdroogt verliest het zijn binding.
Er zijn diverse mogelijkheden na het beëindigen van uw hobby, zoals het afvoeren van de toplaag, of de toplaag aanbieden als 2e hands. Waar 1 paardenliefhebber stopt, start wellicht een andere. Er zijn in het land ook mogelijkheden om het zand te zuiveren van eventuele toevoegingen zoals polyvlokken.

Service

Ja, wij schrijven met regelmaat informatieve artikelen omtrent paardenbodems. U kunt deze hier bekijken. Daarnaast hebben wij diverse e-books geschreven met alle informatie omtrent de aanleg, onderhoud en praktijkcasussen: Daarnaast is het ook mogelijk om persoonlijk advies te ontvangen over uw huidige zand. Kijk daarvoor op deze pagina: Gratis Advies
Nee, wij zijn enkel leverancier van producten. Wij voeren geen loonwerkzaamheden uit..
Het type onderhoud is voor de meeste pistes gelijk: mest en bladeren verwijderen, voldoende vocht in de bodem houden en regelmatig correct slepen. Meer informatie over onderhoud kunt u hier vinden.
Onze stabilisatieverbeteraars leveren we in heel Europa. Voor leveringen in België van stabilisatieverbeteraars geldt het standaardtarief zoals op de website aangegeven, voor andere landen gebeurt transport op aanvraag. Alle prijzen op onze webshop zijn inclusief btw. Bent u ondernemer, dan is bestellen onder intracommunautaire levering mogelijk.